Marserf

Texel - Den Burg
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
100 - 165m2
Kaveloppervlak
105 - 420m2
Aantal slaapkamer(s)
1 - 3

Over dit project

In het noordoosten van ‘Buurtskap de Tuunen’ op Texel komt straks het Marserf. Een doordacht opgezet woonerf waar duurzaamheid, samen wonen, natuur en landschap voorop staan. Het doel is om met het Marserf een plek te creëren waar mensen niet alleen wonen, maar ook met elkaar leven en elkaar ondersteunen waar dat kan. Zo ontstaat een (h)echt buurtschap waar ruimte is voor iedereen en voor elke generatie.

Naast met elkaar leven stimuleren we ook leven met de natuur. Midden in het Marserf komt een grote gedeelde groene zone waar ruim voldoende plek is voor diverse soorten groen en voorzieningen om onder andere overvloedig regenwater op te kunnen vangen. De inrichting van het gezamenlijke middenerf bepalen we samen, denk hierbij aan prachtige bloemen en planten gecombineerd met bijvoorbeeld een gedeelde moestuin, fruitbomen of zelfs een voedselbos.

‘De Tuunen’ bestaat uit meerdere (woon)erven die met elkaar verbonden zijn via kronkelende, alsof door de natuur gevormde fiets-/wandelpaden en waterpartijen. Het Marserf is het laatste nog te bouwen stukje van ‘De Tuunen’ en ligt dichtbij de Marsweg waar het plan ook zijn naam aan ontleent.

In totaal worden er hier 15 woningen gerealiseerd waarvan zes koopwoningen en negen huurwoningen. Allemaal liggen ze rondom het groene erf dat een gemeenschappelijk deel gebied zal worden voor toekomstige bewoners, maar ook openbaar toegankelijk zal blijven voor iedereen. De uiteindelijk invulling wordt nog aan gewerkt en zal straks ook in samenspraak met toekomstige bewoners gedaan worden.

Alle woningen worden duurzaam gebouwd met natuuirlijke materialen. Voor verwarming krijgt elke woning een warmtepomp, gebalanceerde ventialtie met een warmte-terug-win installatie (WTW). Energie wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak.

Texel heeft een unieke aantrekkingskracht die veel mensen elk jaar weer laat verlangen naar de stranden, de duinen of de gezelligheid van een van de 7 dorpen op het eiland.

In het midden van het eiland ligt Den Burg, deze plaats is het hart van het eiland en beschikt daardoor over een groot aanbod winkels, restaurants en allerlei andere voorzieningen. In de zomermaanden is er van alles te doen in en rondom het dorp waardoor er altijd iets leuks te doen is. Gelukkig is er naast gezelligheid ook ruimte voor rust. Op amper 5 kilometer afstand ligt het 'Nationaal Park Duinen van Texel' en een klein stukje verder het strand, de zee en de branding.

Aan de details van het plan wordt nu gewerkt, maar schrijf je alvast in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en hoor als eerste wanneer de woningen in de verkoop/verhuur gaan.

Ga hiervoor naar de projectwebsite https://www.marserf.nl/

Meer informatie

Kenmerken

Project
Marserf
Type woningen
2-onder-1-kap, Geschakeld, Hoekwoning, Rijwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin op het Noorden, Tuin op het Westen, Tuin op het Zuidwesten, Tuin Rondom
Eigendom
Volle eigendom

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Texel.

Aanmelden