Actueel

Nieuws

SUCCESVOLLE BIJEENKOMST HET ERF VAN BURG Lokaal nieuws donderdag 02 mei 2019

SUCCESVOLLE BIJEENKOMST HET ERF VAN BURG

Op woensdag 24 april organiseerden projectontwikkelaar KRKTR en Beyond Now een informatieavond over ’t Erf van Burg voor geïnteresseerden. Een leuke en geslaagde avond waarop de plannen weer een stukje duidelijker werden. Met veel vragen en een hoop enthousiaste reacties.

Op woensdag 24 april organiseerden projectontwikkelaar KRKTR en Beyond Now een informatieavond over ’t Erf van Burg voor geïnteresseerden. Een leuke en geslaagde avond waarop de plannen weer een stukje duidelijker werden. Met veel vragen en een hoop enthousiaste reacties.

Juist het bijzonder duurzame karakter van het plan en daarbij specifiek de woningen is niet alledaags en dient dan ook de nodige toelichting. Vandaar ook deze informatieavond. De woningen worden zo duurzaam gebouwd dat er bij normaal gebruik geen maandelijkse energiekosten zijn. Dit scheelt in de portemonnee en biedt wellicht meer ruimte in de financieringsmogelijkheden.

De komende periode staat in het teken van de verdere planuitwerking om uiteindelijk tot concrete verkoopstukken te komen. Wil je de komende periode op de hoogte gehouden worden over de verkoopvoortgang, meld je dan aan via de projectwebsite: www.heterfvanburg.nl. Alle inschrijvers ontvangen namelijk met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief waarin de laatste stand van zaken omschreven wordt.

Heeft u de avond onverhoopt gemist? Dan kunt u contact opnemen met de verkopend makelaar van dit project, De Texelse Makelaars, 0222-313555 of per mail: info@texelsemakelaars.nl

WOENSDAG 24 APRIL BIJEENKOMST HET ERF VAN BURG Lokaal nieuws woensdag 27 maart 2019

WOENSDAG 24 APRIL BIJEENKOMST HET ERF VAN BURG

Op woensdag 24 april organiseren wij een informatieavond over ’t Erf van Burg. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de plannen en mogelijk geïnteresseerd is in het kopen van een woning op ’t Erf van Burg.

Op woensdag 24 april organiseren wij een informatieavond over ’t Erf van Burg. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de plannen en mogelijk geïnteresseerd is in het kopen van een woning op ’t Erf van Burg. Tijdens de informatieavond stellen we het team van ’t Erf van Burg persoonlijk aan je voor en gaan we in op de visie achter ’t Erf van Burg, op het ontwerp van de woningen, op de collectieve tuin en het cocreatieproces dat daarbij hoort, op de duurzaamheidsaspecten en welke financieel voordelen dit met zich meebrengt, over de planning en over de verkoopprocedure. Daarnaast is er alle ruimte voor vragen.

De informatieavond vindt plaats bij StayOkay Texel (Haffelderweg 29, Den Burg) Vanaf 19:30 zijn de deuren geopend. Om 20:00 starten we met de plenaire presentatie. Daarna is er ruimte voor vragen. Rond 21:15 sluiten we de bijeenkomst inhoudelijk af en staat er nog een drankje voor u klaar.

Helaas verhinderd? Laat het ons even weten. Dan laten wij de makelaar contact met je opnemen om een persoonlijk gesprek in te plannen.

Graag tot 24 april!

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Texel.

Aanmelden